Wielkanocne gotowanie z Karolem Okrasą

  • 10-04-2014

Zbliżające się Święta Wielkiej Nocy stały się wspaniałym przyczynkiem do kulinarnego spotkania z Karolem Okrasą – wspaniałym kucharzem i niezwykłym człowiekiem, a jednocześnie, jak się okazało.... profesjonalnym showmanem :-)

Spotkanie odbyło się w ramach cyklicznego projektu Fundacji Spełnionych Marzeń pn. „Smaki Spełnionych Marzeń”. Podczas dzisiejszego spotkania Karol zaserwował naszym podopiecznych z oddziału chirurgii onkologicznej IMiD w Warszawie oryginalne wielkanocne potrawy – biały barszcz na serwatce oraz smakowite polędwiczki wieprzowe. Smacznym i niezwykle barwnym akcentem mięsiwa były klasyczne dressingi, z mniej (wydawałoby się !!!) klasycznymi dodatkami, np.: rukolą, kolendrą czy buraczkami, a jednak tworzącymi zaskakujące smakowite połączenia. Sałatkę stanowiły grillowane warzywa z dodatkiem ziół.

Nasze kulinarne spotkanie zakończyliśmy pamiątkowymi zdjęciami i oczywiście życzeniami zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych.


Wielkanocne gotowanie z Karolem Okrasą